Bygstrå

Om DTU Bryghus

DTU Bryghus arbejder for at udvikle et bæredygtigt bryggeri baseret på de nyeste teknologier og tværvidenskabelig forskning. DTU Bryghus er et væksthus for innovation og nytænkning - stedet, hvor forskere og studerende prøver nye ideer af.

DTU Bryghus er et non-profit bryghus, som kan brygge øl fra laboratorieskala til forsøgsanlægsniveau op til 200 liter. Bryggeriets størrelse gør, at det kan skabe resultater, der er relevante for industrien. 

DTU Bryghus skaber et miljø, hvor studerende, ansatte og industri på tværs af discipliner udfører projekter, der omfatter alle led i kæden fra råvare til færdigt produkt.

DTU Bryghus fokuserer på at kombinere og optimere teknologier uden at gå på kompromis med produkternes kvalitet og holdbarhed.

DTU Bryghus er godkendt af Fødevarestyrelsen til at brygge øl med henblik på udskænkning og salg samt import af råvarer under smiley-ordningen, og bryghuset betaler skat af alt serveret øl.

Partnere

DTU Bryghus er et samarbejde mellem Novozymes, Nørrebro Bryghus, Ingeniøren og DTU. DTU Fødevareinstituttet leder Bryghuset, og DTU Systembiologi bidrager til aktiviteterne.

Hvorfor et bryghus på DTU? 

Et bryghus omfatter mange discipliner indenfor de tekniske videnskaber, og forsknings- og studenterprojekterne i DTU Bryghus er præget af ingeniørknowhow. Studerende, forskere og industri har mulighed for at afprøve idéer i praksis, og gør det samtidigt muligt for de studerende at anvende deres teoretiske viden i tværfaglige forskningsprojekter med et klart produktionsmæssigt sigte.

Placeringen på et universitet giver desuden frihed til at undersøge grundlæggende principper i brygningen og at give sig i kast med projekter, som kan være kommercielt risikable eller endnu ikke økonomisk rentable for kommercielle bryggerier.

Samfundsengagement

DTU Bryghus engagerer sig i det danske samfund gennem arrangementer som for eksempel Kulturnatten i København, Copenhagen Creative Summit og Folkemødet, hvor Bryghuset kan møde offentligheden, industrien og de folkevalgte og derved bidrager til viden og debat om uddannelse, forskning og innovation.

Kontakt

Timothy John Hobley
Lektor
DTU Fødevareinstituttet
45 25 27 06